סיוריםסיורים מודרכים בתערוכות אאוטליין
אאוטליין איור ומילים בירושלים מזמינה את הקהל הרחב להצטרף למגוון סיורים מודרכים וייחודיים, שיציעו הצצה אל מאחורי הקלעים של תהליך היצירה.
את הסיורים תוביל אביב חן, מאיירת, מעצבת גרפית ואנימטורית החיה ופועלת בירושלים.
מסלול 1
יום שישי 27/12 | יום שני 06/01 | 10:00-12:00
סיור בין תערוכות איור ברחוב יפו בירושלים. מאיירים, אמנים ואוצרים מספרים סיפורים אורבניים על העיר ירושלים לצד סיפורים אישיים בצל הלא נודע. התערוכות מטילות ספק על המציאות היומיומית, על טיב הקשר בין אדם לסביבתו ומעלות שאלות על משמעות הנסתר מן העין כחלק בלתי נפרד מחיינו. במהלך הסיור, נבקר במספר גלריות שונות על ציר רחוב יפו. דרך התערוכות, יצופו האתגרים של המאיירים.ות, האמנים.ות והאוצרים.ות לצד רגעי שקט של עשייה אמנותית, המצמיחים הזדמנות חדשה להשמיע סיפורים מסתוריים על המרחב הציבורי הירושלמי ואודות האדם החי ופועל בעיר. במהלך הסיור נפגוש את נעם נדב, מאייר, קומיקסאי ותסריטאי אנימציה, בתערוכת היחיד שלו ״מעבר לקו״ באוצרות עלי קפלן וילדמן בבניין שערי צדק הישן. התערוכה פורשת בפנינו את עשייתו האמנותית של נעם במרוץ השניים ותרומתו הגדולה לעיר ירושלים בפרט ולעולם האיור הישראלי בכלל.
שערי צדק הישן – ״רשומון עירוני״ + ו״מעבר לקו״ – נקודת התחלה של הסיור
גלריה ביתא – ״בין המסיכות״
קופסה שחורה – ״מקום להניח בו את הראש״
מוסללה – ״במקום בו חיים אחרים״
אלישר 7 – ״פופ אפ אלישר \ חרשי הברזל״
מסלול 2
תאריכים: יום שני 30/12 | יום שישי 03/01 | 10:00-12:00
סיור בין תערוכות איור במרכז העיר, ירושלים. התערוכות מעלות שאלות לגבי הנסתר ומציגות נקודת מבט חדשה על העתיד הלא נודע הצפוי לנו. מאיירים.ות ואמנים.ות מגיבים לתקופה הנוכחית ומציעים דרכים חדשניות לערער את גבולות תפיסת המציאות הקיימת. התערוכות מתקיימות בגלריות מרכזיות בעיר לצד תערוכות המוצגות במרחב הציבורי וממחישות שילוב משחקי בין חוץ לפנים. הפעולה האמנותית של המאיירים.ות והאמנים.ות מאפשרת דרור לדמיון, יצירה ומחשבה שהיא מעבר לפני השטח. במהלך הסיור, נבקר בגלריות שונות במיקומים מרכזיים בעיר. דרך התערוכות נכיר טוב יותר את הגלריות וחשיבותן העירונית, נצלול לעומק הסיפורים העומדים מאחורי התערוכה ותהליכי העבודה של המאיירים. במהלך הסיור נפגוש את ירון שטיינברג – אמן ומאייר, בתערוכת היחיד שלו ״ארכיטקט״ שאצרה ליטל מרקוס מורין בגלריה חוץות.
כיכר ספרא – ״אל תחכי לפרח הזה״ – נקודת התחלה של הסיור
בצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב – "משחקים בנדמה לי"
מוסררה בית הספר הרב תחומי לאמנות וחברה ע״ש נגר (יושבים במרכז קהילתי בית קנדה) – ״סוד״
גלריה חוץות – רח׳ יפו 17 – ״ארכיטקט״
מכון הסלובקי – ״מכוות האור״ – תערוכת מחווה לאהרן אפלפלד
*לאחר הסיור של ה-3.1 המסלול של סיור 2 יתקיים ללא עצירה בבצלאל (התערוכה בבצלאל נסגרת ב-5.1).
ההשתתפות ללא עלות, בהרשמה מראש